Schouderrevalidatie

Schouderrevalidatie is de behandeling van klachten en blessures aan de schoudergordel of revalidatie na een operatie aan de schouder. De aanpak is meestal gericht op actief herstel.

Klachten die door onze fysiotherapeuten behandeld kunnen worden zijn, acute klachten aan de schouder t.g.v. een (sport)trauma of overbelasting door langdurige (eenzijdige) belasting. Ook behandeld de therapeut chronische klachten aan de schouder, meestal als gevolg van langdurige overbelasting van het manchet aan schouderspieren. Of klachten als gevolg van bewegingsarmoede en slecht beweeggedrag van de gehele bewegingsketen.

Rekening houdend met uw specifieke activiteitenniveau wordt er getraind om uw schouder zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Voor de één is normaal functioneren in het algemeen dagelijks bewegen het einddoel, voor de ander terugkeer in de (top)sport. Wij beschikken over sportfysiotherapeuten en manueel therapeuten met ruime ervaring op het gebied van klachten aan de schouder of schoudergordel.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.